Fortsatt tapp för Socialdemokraterna

Stödet för Socialdemokraterna sjönk i april till den lägsta siffran sedan Stefan Löfven tillträdde som partiledare, samtidigt som Sverigedemokraterna ökade till den högsta notering hittills.

Det visar Svensk väljaropinion, en sammanvägning av de största opinionsmätningarna som Novus gör för Ekot.

Socialdemokraterna backar till 27,5 procent i april, ned från 29,9 procent i mars och den lägsta siffran sedan 2012. Moderaterna ökar från 24,4 procent till 25,1 och Sverigedemokraterna går samtidigt fram till 14,7 procent från 14,4 procent under föregående månad.

Sammantaget har avståndet mellan de rödgröna partierna och allianspartierna minskat till 1,2 procentenheter.

Svensk väljaropinion är ett väljarindex sammanställt av Novus för Ekot. Resultaten från Demoskop, Novus, Sifo, Skop och Ipsos vägs samman. Det totala antalet intervjuer uppgick till 6.216 i april.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.