Fortsatt uppåt på USA-börserna

USA-börserna handlades något upp på tisdagen, sedan börserna reagerat på det preliminära handelsavtalet mellan USA och Kina under måndagen.
Fortsatt uppåt på USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex var vid stängning upp 0,1 procent till 28.265. Det bredare S&P 500 var oförändrat vid 3.192. Nasdaqs kompositindex steg 0,1 procent till 8.823.

Risksentimentet gynnades av förra veckans uppskjutande av de planerade tullarna på kinesiska importvaror, men med aktier vid rekordnoteringar tycks nu handlare se behovet av en andhämtning.

“Vi är nära någon typ av topp-optimism eftersom vi inte har ett handelsavtal signerat och det fortfarande finns saker som kan gå fel”, sade Kristina Hooper, vid Invesco, till Bloomberg News.

Sektorsvis var det finansbolag som ledde utvecklingen medan fastighetsbolag var den sämst presterande sektorn.

Bland enskilda aktier tappade lastbilstillverkaren Navistar 10,5 procent, efter att ha sänkt sina prognoser för omsättning och resultat för räkenskapsåret 2020 (november-oktober). Överlag missade bolagets prognoser analytikernas snittförväntningar.

Eli Lilly handlades dock upp 2 procent efter att läkemedelsbolagets prognoser för 2020, som lämnades i samband med tisdagens delårsrapport, visat sig överträffa analytikernas snittförväntningar. Samtidigt upprepade bolaget sina prognoser för helåret 2019.

Netflix avancerade 3,7 procent sedan bolaget publicerat uppgifter rörande sin geografiska spridning av prenumeranter, något som hyllades av analytiker. Nyheterna anses “skapa klarhet till källorna av den globala tillväxten”, som analyshuset KeyBanc Capital Markets uttryckte sig.

Vitvarutillverkaren Whirlpool, som är en konkurrent till Electrolux, handlades ned 1,6 procent efter uppgifter om att bolaget tvingas återkalla 519.000 tvättmaskiner som sålts i Storbritannien mellan oktober 2014 till februari 2018. Företaget menar att tvättmaskinerna riskerar att överhettas och därför kan fatta eld och manar köpare att koppla ur sina maskiner.

Johnson & Johnson, tillverkare av hälso- och sjukvårdsprodukter, ökade runt procenten. Morgan Stanley har ändrat sin rekommendation för aktien till övervikt, från tidigare jämvikt. Banken anser att bolagets juridiska ansvar för den amerikanska opiodkrisen redan är mer än diskonterat i aktiekursen, vilket gör bolaget attraktivt värderat.

Även modemärket Guess handlades upp. Aktien steg 8,3 procent med stöd av höjd rekommendation till outperform hos Cowen.

Räntan på den amerikanska tioåringen steg en punkt till 1,88 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.