Gapet mellan blocken minskar

Skillnaden i väljarstöd mellan de politiska blocken i Sverige fortsätter att minska och regeringens övertag ligger nu på 1,1 procent.

Det innebär att blocken statistiskt sett är jämnstora. Det framgår av en Sifo-undersökning som presenterades i Svenska Dagbladet på söndagen.

Socialdemokraterna får 25,9 procent i SvD/Sifos väljarbarometer för maj, vilket kan jämföras 27,4 procent månaden innan.

Den enda statistiskt signifikanta ökningen i mätningen står Sverigedemokraterna för. Deras stöd ökade från 12,5 procent i april till 14,7 procent i maj.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.