Hedgefondsförvaltare når överenskommelse – får betala upp emot 7 miljarder dollar i skatt

Flera chefer inom hedgefonden Renaissance Technologies, däribland James Simons och Robert Mercer, har nått en överenskommelse i en segdragen tvist med amerikanska skatteverket.
Hedgefondsförvaltare når överenskommelse – får betala upp emot 7 miljarder dollar i skatt - james-simons-700_binary_6849366.jpg
James Simons
Totalt kommer finansprofilerna att få betala 7 miljarder dollar i skatt, vilket innebär att det kan bli den största överenskommelsen som nåtts någonsin. Det rapporterar Wall Street Journal.

James Simons, som är professor och som grundade Renaissance, kommer att betala 670 miljoner dollar. Simons är en av pionjärerna inom kvantitativa investeringar vilket fokuserade på att tjäna pengar på kortsiktiga mönster som andra missade i marknaden. Men kortsiktig handel leder också till högre skatter, skriver Wall Street Journal.

Konflikten mellan Renaissance och de amerikanska myndigheterna har varit i ropet under en längre tid. Framförallt för att det rör sig om stora belopp. Renaissance-profilerna har också varit stora donatorer inom det politiska fältet. Simons har stött Demokraterna medan övriga chefer backat republikanska kandidater, däribland Donald Trump.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco