Hemlig köpare vill bygga New Yorks dyraste lya

Enligt uppgift till The Real Deal undersöker en köpare möjligheten att göra om ett par lägenheter till en, i den nya New York-skrapan 220 Central Park South. Blir planen verklighet blir det stadens i särklass dyraste lägenhet.

Den Robert A.M. Stern-designade skyskrapan innehåller sammanlagt 118 bostadsenheter. Två av dem saknar prislapp: Penthouse 75 och 76. Enligt uppgift till The Real Deal är det dessa två som en hemlighetsfull köpare från Qatar vill göra om till en.

Den fusionerade bostaden får, om planen förverkligas, en boyta på cirka 1 300 kvadratmeter högst upp i huset. Prislappen för bostaden skulle samtidigt landa på 250 miljoner dollar, drygt 2 miljarder svenska kronor.

Det är långt mer än dubbelt så mycket som det tidigare prisrekordet i New York. Det sattes i januari tidigare i år när en lägenhet i One57-skrapan såldes för drygt 100 miljoner dollar, skriver The Real Deal.

Enligt sajten slipar arkitekten, köparen och bostadsutvecklingsbolaget just nu på detaljerna kring omgörningen av de båda bostadsenheterna i 220 Central Park South.

 

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma
Annons från VECKANS FÖRETAG