Infrea genomför sitt hittills största förvärv

Byggbolaget Infrea genomför sitt hittills största förvärv i form av Jonab Anläggnings för 111 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Infrea genomför sitt hittills största förvärv - Tony Andersson infrea 1200
Infreas VD Tony Andersson. Foto: Infrea

Jonab Anläggnings är framförallt starka i Halland och Skåne. Bolaget omsatte under förra året 342 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat om cirka 23 miljoner kronor. Förvärvet finansieras med egna medel, 30,8 miljoner kronor i nyemitterade Infrea-aktier och externa lån. Affären väntas slutföras den 1 september och kräver sedvanligt godkännande från Konkurrensverket. Den riktade emissionen kommer att behöva klubbas på en extra stämma under andra halvan av augusti.

”Vi är väldigt glada att få in Jonab i Infrea-gruppen. Jonab har varit framgångsrika med att skapa en marknadsledande position i Hallandsregionen och har ett stort fokus på kvalitet och tekniskt kunnande. Bolaget som har varit familjeägt sedan starten har byggt upp en stark företagskultur kring Jonab-andan som matchar Infreas företagskultur helt och hållet. Med förvärvet av Jonab etableras Infrea i södra Sverige och skapar en plattform för vidare tillväxt i regionen”, säger Tony Andersson, Infreas VD, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets