Ingen lösning på Argentinas kris

Förhandlingarna mellan Argentina och den grupp investerare som vägrat gå med på uppgörelsen mellan landet och dess långivare nådde ingen lösning på tisdagen.

Det uppgav av domstolen utsedda medlaren efter 12 timmar långa förhandlingar, enligt Dow Jones Newswires.

Huruvida parterna kommer att träffas på onsdagen återstår att se, enligt medlaren. Argentinas ekonomiminister ska dock ha uppgett att parterna kommer att fortsätta förhandlingarna på onsdagen.

Den argentinska bankföreningen har kommit med en plan som potentiellt skulle kunna lösa frågan. Den går ut på att argentinska banker köper de berörda obligationerna från investerarna så att de får fullt betalt i utbyte mot att de ber domaren upphäva domen som säger att Argentina inte kan betala de investerare som gått med på en omstrukturering innan de berörda obligationerna betalats tillbaka fullt ut.

Tanken är att bankerna köper obligationerna för kontanter och att den argentinska regeringen sedan betalar tillbaka dem i obligationer i januari när en klausul om att alla obligationsinnehavare måste behandlas lika löper ut.

Planen, och hur exakt den kommer att se ut, ska ännu inte vara helt förankrad bland de argentinska bankerna, uppger DJN:s källor.

Det svenska börsbolaget Luxonen, som är under frivillig likvidation, är en av investerarna som Argentina förhandlar med.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.