Intrum tar in rådgivare – ska utvärdera skuldstrukturen

Kredithanteringsbolaget Intrum har utsett Houlihan Lokey och Milbank som finansiella rådgivare för att utvärdera alternativ för att förbättra bolagets skuldstruktur.
Intrum tar in rådgivare – ska utvärdera skuldstrukturen - intrum_office_exterior
Foto: Intrum

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utnämningarna följer Intrums tidigare kommunicerade avsikt att prioritera insatser för att stärka sin balansräkning.

Mandatet för de utsedda rådgivarna kommer att omfatta att utforska refinansierings- och kapitalstrukturförbättrande alternativ för att säkerställa en långsiktigt hållbar skuldstruktur för Intrum i linje med den nuvarande affärsplanen.

”Dessa utnämningar är ett proaktivt initiativ där vi kommer att utvärdera möjliga förbättringar av vår balansräkning och finansiella profil i linje med vår affärsplan. Vi har en växande och mycket kassagenererande verksamhet. Dessutom täcker våra beräknade återstående inkasseringar nästan alla våra skulder. Därför kommer vi att ta tillfället i akt att omforma vår kapitalstruktur för att anpassa oss till dessa styrkor”, säger Andrés Rubio, VD för Intrum.

Utvärderingen pågår och Intrum kommer att meddela eventuella framsteg i sinom tid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.