Italiensk krisbank stiger på kapitalgarantier

Italienska Monte dei Paschi di Siena, världens äldsta bank, har fått garantier från minst sex investmentbanker om ett kapitaltillskott på 2,5 miljarder euro, uppger källor med insyn för Dow Jones Newswires.

Det innebär att det underskott av kapital på 2,1 miljarder som identifierades i ECB:s stresstest täcks upp och för det belönades aktien med en uppgång på 4,3 procent på Milanobörsen.

Banken aviserades i söndags att beslut om ett eventuellt kapitaltillskott skulle tas på ett styrelsemöte på onsdag eftermiddag. Enligt källorna råder bankerna Monte Paschi att genomföra nyemissionen i det andra kvartalet 2015, efter att aktieägarna godkänt siffrorna för 2014 vid årsstämman.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här