Kristersson: Mer sannolikt att Finland går med i Nato före Sverige

Det är nu mer sannolikt att Finland går med i Nato före Sverige. Det uppger statsminister Ulf Kristersson under en pressträff.
Statsminister Ulf Kristersson (M).
Statsminister Ulf Kristersson (M) håller pressbriefing om Natoprocessen. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Kristersson sade att det är dessa signaler som han och chefsförhandlaren Oscar Stenström fått under de senaste veckorna från Turkiet. Det rapporterar TT.

”De känner sig färdiga med Finland men inte färdiga med Sverige”, säger Kristersson som tillägger att Sverige är förberett hur man ska agera i ett sådant scenario.

Enligt Stenström har Sverige en bit kvar att gå i turkiska ögon.

”Turkiet tycker fortfarande att vi inte nått hela vägen fram, och till Finland framfördes inte motsvarande missnöje. Vilket kan tolkas som att Turkiet tycker att Finland kommit betydligt längre för att uppfylla sin del av memorandumet”, säger han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.