Läkemedelsaktien som Goldman Sachs tror lyfter 2016

Investmentbanken Goldman Sachs ser ett potentiellt stort kommande år för världens största tillverkare av generiska läkemedel. Det skriver affärssajten 24/7 Wall Street.

Det är NYSE-noterade läkemedelsbolaget Teva som får rekommendationen höjd från ”neutral” till ”köp” av analytikerteamet på Goldman Sachs, detta efter att kursen har dragit sig tillbaka från toppnoteringarna tidigare i år.

24/7 Wall Street påminner om att de år 2010 hade Teva som en av tio aktier att äga det kommande decenniet.

Måndagens rapport från Goldman Sachs pekar på flera positiva saker som borde få investerarna intresserade. Bland annat är värderingen nu nära p/e 10 på 2016 års förväntade vinst per aktie, att jämföra med 11,5 framåtblickande för ett år sedan, och bilden är ljusare nu än förra året. Dessutom anses det pågående uppköpet av Allergans generiska verksamhet gynna bolaget.

Banken anger en riktkurs på 75 dollar, 2 dollar under konsensus hos Thomson Reuters. Teva stängde på 62,36 dollar på måndagen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets