Liberalerna fortsätter att stiga medan Miljöpartiet sjunker

Liberalerna fortsätter att stiga i väljaropinionen, visar den sammanvägning av mätningar som Kantar Sifo gjort för Ekot. Samtidigt sjunker Miljöpartiet och ligger nu utanför riksdagsspärren.
Liberalerna partiledare Johan Pehrson.
Liberalernas partiledare Johan Pehrson. Foto: Stefan Jerrevång/ TT
”Jag är jätteglad att vi har gått upp lite. Vi har en lång väg att gå. Jag hoppas att det är ett uttryck för våra frågor som skola, integration och klimat”, säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson till Ekot.

Bakom Miljöpartiets låga siffror ligger låga förtroendesiffror för språkrören samt dåliga debatter, enligt Kantar Sifos vd Toivo Sjörén.

”Men vi vet ju att miljöpartistiska väljare bestämmer sig väldigt sent, så de har ju kvar valrörelsen, så används den rätt, har partiet säkert chanser att komma in”, säger han till Ekot.

Sett till de politiska blocken är det jämt mellan höger och vänster. Vänsterblocket ligger på 49,4% medan högerblocket samlar ihop 48,5%.

Parti Stöd, % Förra månadens utfall, %
Socialdemokraterna 31,7 32,3
Moderaterna 21,2 21,2
Sverigedemokraterna 18,1 18,1
Vänsterpartiet 8,7 8,8
Centerpartiet 6 6,9
Kristdemokraterna 5,7 5,3
Liberalerna 3,5 2,5
Miljöpartiet 2,9 3,1
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder