Lindab släpper nya finansiella mål

Byggmaterialbolaget Lindab släppte nya finansiella mål och en ny strategi i samband med att bolaget rapporterade kvartalssiffror för tredje kvartalet i år.

De nya finansiella målen är en årlig tillväxt på 5 till 8 procent genom en kombination av organiskt tillväxt och förvärv. Rörelsemarginalen, Ebit, ska uppgå till 10 procent och den långsiktiga säsongsjusterade nettoskulden i relation till Ebitda ska inte överstiga 2,5, uppger bolaget.

De finansiella målen innefattar också en utdelningspolicy där utdelning till aktieägarna ska normalt ske med 30 procent av nettoresultatet, med beaktande av Lindabs kapitalstruktur, förvärvsbehov och långsiktiga finansieringsbehov.

Den nya strategin gäller för 2015-2020 och innebär en långsiktig ompositionering för att skapa större mervärde för fler intressenter och utvidga Lindabs andel i värdekedjan, skriver bolaget i ett pressmeddelande, bland annat genom att bygga på interna styrkor och unika möjligheter att tillvarata trender, bland annat avseende lösningar inom ventilationsområdet.

”Vi har en gedigen plattform att bygga på. I fjol gjorde vi om organisationen till en platt, matrisorganisation som resulterat i snabbare beslutsvägar, starkare kundfokus och ett helhetsperspektiv som gagnar hela koncernen. Samtidigt har vi arbetat med att stärka vår finansiella position för att skapa handlingsutrymme för tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Med detta på plats är det nu dags att rulla ut den nya strategin som ska stärka marknadspositionerna ytterligare och säkra att vi når våra nya finansiella mål”, kommenterade Lindabs vd och koncernchef Anders Berg.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.