Lucara: Har utvunnit 13 stora diamanter

Lucara Diamond meddelar att bolaget utvunnit tretton diamanter större än 100 karat, varav två som överstiger 200 karat, sedan början av det andra kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De fem största stenarna med ädelstenskvalité uppges väga 259 karat, 239 karat, två stenar väger 153 karat vardera och en sten väger 133 karat. Sedan början av det andra kvartalet har Karowe producerat 239 diamanter större än 10,8 karat, inklusive 27 diamanter med vikter mellan 50 och 100 karat.

Lucara meddelar samtidigt att bolaget kommer hålla årets andra diamantauktion den 18 juli.

Bolagets vd William Lamb menar att den nuvarande utvninningen av exceptionella stenar är uppmuntrande och ger potentiell för en tredje auktion under det fjärde kvartalet 2014.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.