Modular Finance: Rätt läge att kliva in i Storbritannien

Modular Finance expanderar till Storbritannien. Nu berättar VD:n Petter Hedborg varför det blev just Storbritannien och inte Tyskland. Han svarar också på frågan om en börsnotering är aktuell för det snabbväxande bolaget.
Modular Finance: Rätt läge att kliva in i Storbritannien - Petter_Hedborg
Petter Hedborg, VD på Modular Finance AB. Foto: Pressbild

Modular Finance AB, som bland annat tillhandahåller tjänsterna Holdings och MFN, ska expandera till Storbritannien. Hittills har företagets tjänster fokuserat på bolag i Norden.

”Timingen handlar mer om att det är rätt läge för oss som bolag, snarare än att det är omvärldsfaktorer som avgjort. Med det sagt så har vi ju en historia av att vara lite motvals, vi har inget emot att göra större satsningar när de flesta andra inte gör det”, säger Petter Hedborg, VD på Modular Finance.

Efter en lyckad expansion i Norden har företaget tittat på olika möjligheter att expandera i övriga Europa. Enligt Hedborg lockar Storbritannien eftersom det finns ett rikt ekosystem med många noterade bolag och en aktiemarknad som passar Modular Finance.

”Vi vill ju att det ska vara rätt komplext att få fram data, men att det ändå finns förutsättningar att göra det. Det finns i Storbritannien”, säger Hedborg.

Tyskland är en stor marknad och fanns också i tankarna när Hedborg och hans kollegor skulle växla upp utomlands. Marknadens komplexa struktur, och de lägre kraven på transparens bland tyska bolag sågs dock som ett hinder för Modular Finance, enligt Petter Hedborg. Storbritanniens marknad är en stor satsning för bolaget, och de närmaste åren kommer fokus ligga på etableringen där.

Spår fortsatt tillväxt

Sedan 2016 har Modular Finance haft en rörelsemarginal på över 50%, och omsättningen har växt stadigt och i hög takt. Petter Hedborg på fortsatt höga marginaler även under expansionen.

”Expansioner tenderar ju att kosta lite pengar, men vi tror inte att det blir någon stor effekt. Skulle gensvaret bli väldigt bra direkt så gasar vi kanske lite mer. Annars är tanken att vi ska göra den här satsningen som vi gjort i Norden, det vill säga balanserat och med bibehållen hög lönsamhet.”

Modular Finance har över 100 miljoner kr i årligen återkommande intäkter, vilket underlättar prognoser kring omsättning och lönsamhet. De senaste åren har omsättningen växt med cirka 40% årligen. Petter Hedborg räknar med att det håller i sig även i år.

”2022 kommer vara ganska i linje med tidigare år.”

Ingen börsnotering i sikte

I och med att Modular Finance växer och har delägare bland de anställda kan en börsnotering framöver inte uteslutas. Det finns emellertid inga konkreta planer på detta i nuläget, enligt Hedborg.

”Vi är väldigt fokuserade på den nya expansionen, och tycker det är bra för bolaget att kunna verka i en onoterad miljö och göra saker på vårt sett.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.