Musk fick bitcoin att rusa efter tweet om hållbarhetsmål

Teslas VD Elon Musk fick bitcoin att rusa med 4% under måndagskvällen. Detta kom efter att Musk på Twitter sagt att han pratat med nordamerikanska aktörer inom bitcoin mining, rapporterar CNBC.
Elon Musk, VD för Tesla, är rikast i världen.
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Hannibal Hanschke/Pool via AP)
Dessa aktörer ska ha lovat att offentliggöra nuvarande och planerad användning av förnybar el, skrev Musk och avslutade inlägget med att det är ”potentiellt lovande”.

Musk är en stor anhängare av kryptovalutor men valde nyligen att säga nej till dem som betalning för Tesla-bilar. Bakgrunden är att de slukar alltför mycket energi för att utvinnas, vilket går emot Teslas hållbarhetsmål.

Musks tweet följdes upp av ett från Microstrategys vd Michael Saylor som skrev att han haft ett möte med Musk och andra bitcoin-aktörer. Diskussionerna har lett till skapandet av ”Bitcoin Mining Council”, som ska förespråka hållbarhet, uppgav Saylor.

Bitcoin är upp 9,2% under det senaste dygnet, enligt Coindesk.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets