Musk: ‘Tesla hade dött utan mig’

Teslas vd Elon Musk har i domstolen hållit sitt försvarsanförande avseende förvärvet av solenergibolaget Solarcity, rapporterar Reuters.
Teslas Elon Musk
Teslas Elon Musk. Foto: Kiichiro Sato/TT

Musk anklagas av missnöjda aktieägare att ha utövat press på Teslas styrelse att driva igenom affären. Musk ägde vid tidpunkten 22 % av Tesla och hade därmed en relativt stor röstandel. Men i domstolen förnekade han inblandning i styrelsens arbete. Musk sade att han inte medverkade i kommittén som bestämde avtalsvillkoren.

Vidare uppgav Musk att han inte ens var intresserad av vd-jobbet på Tesla men att han tog det för annars hade bolaget dött.

Tesla betalade 2,6 miljarder dollar för Solarcity som är grundat av Musks kusiner. Affären har av Teslas aktieägare betraktats som ett sätt att rädda Solarcity från konkurs och därmed Musks egna investering i bolaget. Då Musk valde att prioritera sin egna rikedom kräver samma aktieägare honom att betala tillbaka köpeskillingen.

Musk är en av världens mest förmögna personer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.