Musks trollande satte stopp för återhämtning i bitcoin

Elon Musk har fått bitcoin att falla med nära 6% på fredagen efter att han lagt upp kryptiska inlägg som indikerar hans uppbrott med kryptovalutan. Det skriver Reuters.
Elon Musk och bitcoin
Elon Musk och en bitcoinautomat. Foto: Hannibal Hanschke/TT, AP Photo/Charles Krupa/TT
Musk skrev inget om kryptovalutan utan lade upp en bild med hashtaggen ”Bitcoin” och placerade under en bild med en ledsen emoji och ett par som diskuterar ett uppbrott.

Det utlöste en säljvåg för bitcoin som var på väg att återhämta en del av majkraschen. Kryptovalutan har tappat 40% av sitt värde från apriltoppen.

En medgrundare för en kryptobörs liknade Musks agerande vid att ”trolla allmänheten”.

Musk är anhängare av kryptovalutor och har fått Tesla att investera 1,5 miljarder dollar i bitcoin. Men han svänger också mycket i sin bedömning, vilket syntes när han inte för länge sedan stoppade kryptovalutor som betalmedel för Tesla-bilar på grund av hållbarhetsskäl.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco