Nästan 31% av aktierna blankade i SAS

Hela 30,7% av de tillgängliga aktierna i SAS är nu blankade, vilket gör aktien till den mest blankade i hela Norden. Det framgår av en sammanställning av IHS Markit, skriver Bloomberg News.
SAS
Foto: Johan Nilsson / TT
Krisdrabbade SAS försöker för tillfället konvertera skulder till aktier och ta in nytt kapital, samtidigt som de hotas av pilotstrejker.

”Det är logiskt att många satsar mot aktien vid denna mycket avgörande tidpunkt för SAS”, kommenterar Jacob Pedersen, chef för aktieanalys på Sydbank. ”Det enda hopp SAS aktieägare har att få något värde av sin investering är om SAS blir räddade, och det finns inga garantier för att det kommer att hända.”

Enligt ägardatatjänsten Holdings uppgår andelen aktier som är tillgängliga över börsen (free float) till 53%, skriver Di.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.