Norge slukar Teslas lyxbilar

Elbilstillverkaren Tesla kör så det ryker i Norge, där omsättningen och antalet anställda har dubblerats det senaste året.

Under 2014 registrerades närmare 4 050 Tesla-bilar i Norge. Året dessförinnan uppgick antalet till knappt 2 000 stycken. Hittills i år har cirka 3 250 bilar registrerats i landet. Antalet anställda hos Tesla i Norge har också ökat från 78 till 183 mellan 2013 och 2014, skriver Dagens Næringsliv.

Teslas nya elbilsmodell Model X lanserades i USA under slutet av september. Norrmännen får dock vänta tills första kvartalet 2016 innan bilarna levereras, enligt Esben Pedersen, informationschef på Tesla Skandinavien.

Under 2014 registrerades drygt 18 000 elbilar i Norge. Hittills i år är det närmare 20 000 stycken, skriver dn.no.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.