Nya näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson riskerar jäv i SSAB

Karl-Petter Thorwaldsson (S) utsågs idag till näringsminister i statsminister Magdalena Anderssons nya regering.
Karl-Petter Thorwaldsson (
Karl-Petter Thorwaldsson (S), näringsminister. Foto: Sören Andersson

Thorwaldsson går direkt från ett uppdrag som senior rådgivare till stålbolaget SSAB, som är en del av satsningen på grönt stål tillsammans med statliga LKAB och Vattenfall. Om han är jävig och inte kan delta i beslut om mångmiljardsatsningen på det gröna stålet ska klarläggas senast i eftermiddag.

”Det är inte klarlagt än. Jag har inte träffat rättschefen och vi har inte gjort en bedömning av det. Jag tror att man ska vara ganska snål i det där med jäv för det finns en risk att man skulle vara jävig i alla frågor som berör LO som tidigare LO-ordförande, så jag tror inte det, men vi ska kolla det med rättschefen här”, säger Thorwaldsson till Dagens industri.

Karl-Petter Thorwaldsson var LO-ordförande mellan 2012 till 2020 och han blev först känd som SSU-ordförande mellan 1990 och 1995.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets