Penser: Onsdagens sättning berodde på amerikanska skattåret

Den stora börsnedgången i onsdagen berodde inte på inflationsoron utan på att skatteåret i USA som tog slut och krävde att försäljningar bokfördes senast den dagen. Det skriver Erik Pensers kapitalförvaltningschef Jonas Thulin som tillägger att sättningen skapade ett fantastiskt köpläge vilket man utnyttjade.
Erik Pensers Jonas Thulin.
Jonas Thulin. Foto: Tobias Ohls
Sättningen visade också att det möts alltid av nytt kapital varför det är uppsidan och inte nedsidan man ska jaga, enligt Thulin.

Om inflationsoron säger Thulin att det är en övergående händelse.

”Det finns flera pelare till varför marknaden anser att inflationen är tillfällig: arbetsmarknaden ligger 8 miljoner personer från att vara i balans, vilket skapar ett tryck nedåt på lönerna, marknaden prisar in en övergående inflationspuckel, inflationen stiger modest och i linje med Fed:s prognoser sett till så kallad ”trimmed mean” inflation. Med andra ord; att totalsiffran skenade iväg beror på ett par specifika faktorer, inte en generell kostnadstrend”, skriver Thulin.

Penser fortsätter att ha maximal aktieexponering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco