Polestar tar in 800 miljoner dollar från Volvo Cars

Elbilstillverkaren Polestar tar in 1,6 miljarder dollar i ny finansiering från sina två storägare. Det framgår av ett pressmeddelande.
Polestar
Polestar 2. Björn Larsson Rosvall / TT

Volvo Cars står för ett lån på 800 miljoner dollar med en löptid på 18 månader. Det finns en möjlighet för Volvo Cars att konvertera lånet till aktier pro rata i en eventuell framtida nyemission från Polestar. Lånet är storleksmässigt i nivå med den direkta och indirekta finansieringen som Polestars andra storägare, PSD Investments, tillhandahåller. Volvo Cars ägarandel i Polestar uppgår till 48,3 procent.

– Vi välkomnar det fortsatta stödet från våra större aktieägare i en tid då kapitalmarknaderna är volatila och oförutsägbara. Med tillräckliga medel fram till 2023 förblir vi laserfokuserade på affärsutförande. Vi har cirka 70 000 bilar på vägen idag och är på väg att nå vårt mål att leverera 50 000 bilar till kunder 2022. Vi gör stora framsteg med våra ambitiösa planer på att lansera ytterligare tre bilmodeller till 2026, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar kommer släppa sin delårsrapport för det tredje kvartalet den 11 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco