Laddar

Ratos säljer Hafa

Private equity-bolaget Ratos har sålt dotterföretaget Hafa Bathroom Group till de privata investerarna Ulf Rosberg och Stefan Jacobsson.

Försäljningspriset uppgår till cirka 50 miljoner kronor, sett som nettoskuldjusterat företagsvärde så kallat enterprise value, vilket ger en estimerad exitförlust om cirka 90 miljoner kronor hos Ratos.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären innebär negativ årlig genomsnittlig avkastning (IRR) för Hafa-innehavet. Dock avtalet utrymme för “möjlig tilläggsköpeskilling baserad på HBG:s resultatutveckling de kommande åren”.

Köpeskillingen utgår från en “vid transaktionen normaliserad nettoskuld”.

“Efter flera utmanande år har bolagets starka ledning vänt en negativ utveckling till att nu visa lönsam tillväxt igen. Vi ser detta som ett lägligt tillfälle för en ny ägare som inriktar sig mer mot mindre bolag att ta vid och driva bolagets utveckling vidare”, kommenterar Ratos vd Susanna Campbell.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.