Redeye: Fler bettingoperatörer kommer förlora spellicenserna

Regelefterlevnad kostar och det är stor sannolikhet att mindre bettingoperatörer kan komma att möta samma öde som Global Gaming, som fick sin svenska spellicens indragen förra veckan. Det skriver analystjänsten Redeye i en genomgång av den svenska bettingsektorn.

“Det finns, högts troligt, några mindre operatörer som har problem med att följa reglerna, vilket märks på det antal böter som Spelinspektionen redan delat ut”, skriver Redeye som menar att den extra kostnaden som kommer med att hålla sig till licensreglerna i form av anpassning av plattformar och juridisk expertis, är en utmaning för mindre aktörer med mindre marginaler.

Utvecklingen gynnar de större operatörerna, såsom Kindred, Betsson och Leo Vegas, med erfarenhet från andra reglerade marknader och som kan sprida ut de extra kostnaderna på en större intäktsbas, menar Redeye.

Samtidig uppger analystjänsten att de har fått information om att Spelinspektionen även driver granskningar mot de större operatörerna, men baserat på den information Redeye har fått från några utav operatörerna ska de flesta ärenden vara “smärre”.

Överlag talar allt för en kommande konsolidering av den svenska marknaden, där mindre operatörer antingen köps upp eller går i konkurs på lång sikt, sammanfattar Redeye.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här