Retaildelen av Saudi Aramcos börsnotering övertecknad

Retaildelen av Saudi Aramcos kommande börsnotering har övertecknats, med order på drygt 38 miljarder saudiska riyals (cirka 98 miljarder kronor), vilket innebär en överteckning med 6,1 miljarder riyal.

Det rapporterar den inhemska banken Samba Capital på torsdagen, enligt Reuters.

Vid lunchtid på torsdagen hade 4,17 miljoner privata investerare tecknat sig för 1,19 miljarder aktier i bolaget.

Delägare med Saudiarabien – någon?FOKUS Den statliga oljejätten Saudi Aramco ska notera en liten del av bolaget. Men vem ska äga oljebolag tillsammans med den saudiska staten? 

Saudi Aramco har uppgett att bolaget siktar på att sälja 1,5 procent av de totalt sett erbjudna aktierna till privatinvesterare. Med ett indikativt pris på 30-32 riyals per aktie är värdet på börsnoteringen upp till 25,6 miljarder dollar (cirka 245 miljarder kronor), vilket gör den till den största i världen genom tiderna – snäppet större än introduktionen av kinesiska Alibaba i New York 2014.

Saudi Aramco-noteringen en bank-besvikelseDe investmentbanker som arbetar med börsnoteringen av oljegiganten Saudi Aramco tycks gå miste om de rekordsummor många hade sett framför sig. Skälet är att noteringen, såg ut att bli en gigantisk global affär, verkar sluta i en mestadels inhemsk historia. OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.