Riskkapitalbolag vill göra som Buffett

Private equity-bolaget Blackstone Group vill göra Warren Buffett-inspirerade investeringar, enligt bolagets private equity-chef.

Blackstone Group för samtal med sina största investerare om att skapa en ”koalition av frivilliga” som kan köpa kontrollposter i stora bolag utanför sina existerande fonder. Det uppger Joe Baratta, chef för private equity på den New York-baserade firman, skriver Marketwatch.

Blackstone tar vanligen kontroll över bolag genom sina private equity-fonder. Bolaget för nu samtal med en utvald grupp av stora investerare som kan vilja äga ett bolag för en längre tid än den vanliga tidshorisonten på 5-10 år som riskkapitalbolag ofta har. Avkastningen väntas samtidigt blir lägre.

Joe Baratta liknar denna investeringsstil med finansmannen Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway som inte har någon tidsgräns för sina investeringar eftersom de inte köper bolag genom en fond.

”Jag vet inte varför Warren Buffett skulle vara den enda personen som kan ha en 15-årig tidshorisont med 14 procent årlig avkastning”, sade Joe Baratta vid private equity-konferensen Super Return i Berlin.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.