Sagax tar in 2 miljarder i riktad emission med okända investerare

Fastighetsbolaget Sagax har genomfört en riktad emission av B-aktier på 2 miljarder kronor till en rabatt om 5%. Vilka investerarna är vill bolaget tillsvidare inte delge.
Sagax
Sagax huvudkontor på Engelbrektsplan i Stockholm.

Beslutet om en riktade emission annonserades under tisdagen och slutfördes samma dag, vilket framgår av pressmeddelanden.

Rabatten i emissionen blev 5% och bolaget bedömde att det fanns starka skäl att avstå från de befintliga aktieägarnas företrädesrätt.

”En företrädesemission skulle ta betydligt längre tid att genomföra vilket skulle kunna ha negativ påverkan på Bolaget. Dessutom skulle en företrädesemission
troligen kräva garantiåtaganden från ett garantikonsortium, vilket skulle kunna medföra ytterligare kostnader och/eller större utspädning samtidigt som en företrädesemission troligen skulle behöva genomföras till en lägre emissionskurs baserat på de emissionsrabatter som tillämpats i nyligen genomförda företrädesemissioner”, skriver Sagax i ett pressmeddelande.

De som uppges tecknat i den riktade emissionen är svenska och internationella professionella och institutionella investerare. Inga av investerarna namnges i pressmeddelandet.

Sagax bedömer att rådande marknadsklimat kan leda till attraktiva investeringsmöjligheter. Bolaget uppger att de samtidigt eftersträvar att upprätthålla en konservativ kapitalstruktur och stark likviditetsposition. Styrelsen bedömer att emissionen skulle leda till ett högre förvaltningsresultat, kassaflöde och substansvärde per aktie efter att likviden från emissionen investerats. Mot den bakgrunden utreder bolaget förutsättningarna för att genomföra emissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.