Selin ny investerare när Nextory tar in 165 miljoner kronor

Den digitala boktjänsten Nextory tar in 165 miljoner kronor för att finansiera sin snabba tillväxt och fortsatta internationella expansion, enligt ett pressmeddelande.
Selin ny investerare när Nextory tar in 165 miljoner kronor -
Erik Selin
Emissionen är en blandning av nya och tidigare investerare. Bland de förstnämnda syns CNI och fastighetsmiljardären Erik Selin medan Industrifonden och Acacia tillhör de befintliga delägarna som tillskjuter mer medel.

Nextory jagar nytt kapital efter att flera av målsättningarna för i år överträffats.

”Vi har en fantastisk tillväxt på våra olika marknader, men det krävs kapital för att växa och därför valde vi att fylla på kassan igen. Det nya kapitalet kommer främst att användas till att skala upp vår globala expansion, men även för utveckling och innovation i tjänsten, säger Shadi Bitar”, vd och grundare på Nextory.

Nextory konkurrerar med bland annat Storytel och Bookbeat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets