SJ ställer in ett stort antal avgångar med X 2000 med omedelbar verkan

SJ ställer med kort varsel in ett stort antal avgångar med X 2000 med omedelbar verkan.
SJ ställer in ett stort antal avgångar med X 2000 med omedelbar verkan - SJ
Foto: Henrik Danielsson

Anledningen är att tågen ska genomgå en besiktning som en extra säkerhetsåtgärd efter att ett X 2000 tåg under torsdagskvällen fick en hjulskada under färd mellan Stockholm och Göteborg. Konsekvensen är en akut fordonsbrist och alla resurser har satts in för att tågen ska vara åter i trafik så snart som möjligt, skriver SJ i ett pressmeddelande.

– Jag vill verkligen beklaga att det här med så kort framförhållning påverkar många resenärer, men när det gäller säkerheten är den alltid vår högsta prioritet. Vi jobbar intensivt för att så snart som möjligt få ut tågen i trafik igen, säger Tobbe Lundell, presschef.

Besiktningen gäller de tåg som har hjulpar av samma typ som det tågsätt som igår fick en skada, övriga tåg går som planerat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets