Slutklickat – rekordlågt intresse på Hemnet

Två gånger i sommar har klicksnittet per objekt varit under 600 klick i veckan. Undantaget vissa juliveckor har trafiken inte varit så låg på Hemnet sedan 2016.
Slutklickat – rekordlågt intresse på Hemnet - LÄGENHETSVISNING
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT /

Samtidigt som utbudet på bostäder är rekordhögt så har köparnas intresse från sjunkit kraftigt. Detta framgår av statistik över Hemnets webbtrafik under sommaren. Affärsvärlden har tagit statistik om utbud och samkört det med statistik om klick. All data kommer från Hemnet själva.

Under ett par veckor i juni och juli var antalet klick per objekt under 600. Så låg har inte trafiken på Hemnet varit sedan sommaren 2016.

Under pandemissommarna 2020 och 2021 var det sällan sittet på klick per objekt trillade under 1000 i veckan.

Normala år brukar ruljansen på bostadsmarknaden komma igång igen rejält några veckor in i augusti. De färskare siffrorna tyder dock på att det är fortsatt svårt för objekt på marknaden att bryta igenom semesterlunk och det stora utbudet.

Förra veckan hade det genomsnittliga objektet på Hemnet 668 visningar. Detta kan jämföras med motsvarande vecka förra året: 1146. Bakåt hade vi: 2020; 1 199 klick; 2019, 1005 klick; 2018, 855 klick; 2017, 934 klick; 2016, 786 klick.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.