Socialdemokraterna vill se 4 kronor lägre dieselpris via ”Sverigebränslet”

Socialdemokraterna vill sänka reduktionsplikten för diesel till 19 procent. Förslaget ingår i en ny satsning som partiet kallar "Sverigebränsle". Det rapporterar TT.
Socialdemokraterna vill se 4 kronor lägre dieselpris via ”Sverigebränslet” - WEB_INRIKES
Magdalena Andersson.

I dag ligger reduktionsplikten på 30,5 procent för diesel och 7,8 procent för bensin. Socialdemokraterna vill inte röra reduktionsplikten för bensin.

Partiet föreslår även sänkt reduktionspliktsavgift, ”rimligare” beskattning av biobränslen och en övergång till diesel i miljöklass, så kallad MK3-diesel.

Sammantaget skulle detta kunna ge en priseffekt på cirka 4 kronor lägre dieselpris vid pump jämfört med i dag, enligt Socialdemokraterna.

Vid årsskiftet sänker regeringen och SD reduktionsplikten till 6 procent för både bensin och diesel. Det innebär att inblandningen av biodrivmedel i bensin och diesel minskar kraftigt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets