Stena-arvtagarna satsar 1,2 miljarder i Northvolt och H2 Green Steel

En av hörnpelarna i Stenasfären, återvinningsföretaget Stena Metall AB, ägs sedan ett drygt år av Dan Sten Olssons barn William och Selma. Bredvid den operativa verksamheten har de nya ägarna idag investeringar på nära 1,5 miljarder kronor i bolag grundade av Harald Mix.
Stena-arvtagarna satsar 1,2 miljarder i Northvolt och H2 Green Steel - miljardmix_webb
Den förmodade kronprinsen till Stena-imperiet, William Olsson, styr redan Stena Metall. Miljardkassan, som ska borga för likviditet i bolaget, satsar han på Vargas högriskprojekt. Foto: Pressbilder. Kollage: Johan Wessel

Under generationsskiftet i en av Sveriges mäktigaste familjer sticker kronprinsen ut hakan med en miljardsatsning på Harald Mix. Det är William Olsson, son till patriarken Dan Sten Olsson, som via sitt nya ägande i Stena Metall har investerat i såväl Northvolt som Polarium och H2GS.

Stenasfären, ägd av göteborgsfamiljen Olsson, består numera av tre huvudbolag: rederiet Stena AB, investmentbolaget Stena Sessan och återvinningskoncernen Stena Metall. Under fyrtio år har Dan Sten Olsson styrt hela konglomeratet i egenskap av VD och 51%-ig ägare, bredvid syskonen Madeleine Olsson Eriksson och Stefan Olsson.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets