Stora Enso säljer bruk i Tyskland

Skogsbolaget Stora Enso har tecknat avtal om att avyttra Uetersen Bruk i Tyskland som tillverkar specialpapper och bestruket finpapper. Köpare är den österrikiska specialpapperstillverkaren Brigl & Bergmeister.

Den kontanta ersättningen från försäljningen av aktierna uppgår till 10 miljoner euro. Förlusten från avyttringen blir cirka 30 miljoner euro, vilket kommer att redovisas som en engångspost i Stora Ensos resultat för andra kvartalet 2014.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären beräknas vara slutförd till mitten av juli 2014. Avyttringen kommer att förbättra Stora Ensos operativa rörelseresultat och kassaflöde från och med tredje kvartalet 2014.

Baserat på 2013 års siffror förväntas avyttringen minska Stora Ensos årsomsättning med 155 miljoner euro. Den kommer även att minska Stora Ensos rörelsekapital med 10 miljoner euro och årlig produktionskapacitet av papper med ungefär 240.000 ton. Uetersen Bruk sysselsätter cirka 400 personer.

Stora Enso fortsätter med produktionen av specialpapper vid Imatra Bruk och av bestruket finpapper vid Oulu Bruk i Finland.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.