Sven-Olof Johansson har köpt aktier i H&M på sistone

Finansräven och fastighetsmiljardären Sven-Olof Johansson har under den senaste tiden köpt mycket aktier i modebolaget H&M. Det uppger han till Dagens industri.
Sven-Olof Johansson.
Sven-Olof Johansson.
Aktien fick sig en dipp i mitten av september i samband med presenterade försäljningssiffror för tredje kvartalet. Det såg Johansson som ett köpläge.

”Pandemieffekterna är övergående. Jag tror på det bolaget på sikt, man har gjort så mycket rätt. Marginalförbättringarna är på plats och de har fått en väldigt bra onlinehandel och ett bra datasystem som stöttar den”, säger han till Di.

Utöver H&M har Johansson också köpt mycket bankaktier för att de gynnas av högre räntor. Han har poster i samtliga av de fyra storbankerna, där Nordea och Swedbank väger tyngst.

Samtidigt har han sålt av en del aktier i Astra Zeneca efter sommarens kursuppgång. Och pengarna från avyttringen i stålbolaget SSAB som gjordes i mars har gått till onoterade konkurrenten H2 Green Steel.

Johanssons aktieportfölj är värd över 17 miljarder kronor, varav 15 miljarder är kopplade till hans fastighetsbolag Fastator.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco