Sven-Olof Johansson: ”Jag kan inte svara på era frågor om Ilija Batljan”

SBB:s storägare och styrelseledamot Sven-Olof Johansson lägger locket på om Ilija Batljans avgång som VD i bolaget. "Vi har lagt en informationspolicy som vi måste förhålla oss till. Det är bolagets IR-avdelning som får svara på alla frågor", säger han.
Sven-Olof Johansson.
Sven-Olof Johansson.

På fredagseftermiddagen blev det känt att SBB:s VD Ilija Batljan lämnar posten och ersätts av Akelius Propertys finanschef och vice VD Leiv Synnes.

Sven-Olof Johansson, styrelseledamot och femte största ägare i SBB, vill inte kommentera händelsen.

”Jag kan inte svara på era frågor. Vi har lagt en informationspolicy som vi måste förhålla oss till. Jag vill inte vara den som bryter den. Det är SBB:s IR-avdelning som svarar på alla frågor”, säger han till Affärsvärlden och fortsätter:

”Det är bättre att göra på det här sättet så blir det striktare och mer rakt på.”

Tidigare i veckan beslutade SBB att göra en utvidgad strategisk översyn. Styrelsen och Ilija Batljan har samsyn om att ett nytt ledarskap är det bästa för SBB, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagen.

Ilija Batljan kvarstår som ledamot i SBB.

Styrelsen i SBB anser ”att Leiv Synnes har rätt erfarenhet och är den bäst lämpade personen att leda bolaget och bistå styrelsen i genomförandet av den strategiska översynen.”

B-aktien i SBB handelsstoppades strax efter 14-tiden på fredagen. När handeln återupptogs drygt 45 minuter senare rusade aktie med som mest 60%. Vid 15-tiden hade uppgång trubbats av något med B-aktien upp drygt 40%.

Affärsvärlden har sökt ordförande Lennart Schuss och Ilija Batljan utan framgång.

SBB:s IR-avdelning uppger i ett mejlsvar att ingen talesperson från bolaget är tillgänglig före helgen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco