Svenskarna återvänder till het bostadsmarknad i Spanien

Enligt den senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån i Spanien, så återvänder nu svenskarna till en het bostadsmarknad
Svenskarna återvänder till het bostadsmarknad i Spanien - Spanien
Foto: Fastighetsbyrån

Efterfrågan från svenskar på den spanska bostadsmarknaden ökar tydligt. Marknaden som helhet präglas av lågt utbud, stark efterfrågan och stigande priser, kommenterar Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån utland.

I mäklarpanelen har 34 av företagets mäklare på Costa del Sol, Costa Blanca, Mallorca, Gran Canaria och Barcelona svarat på frågor om läget på bostadsmarknaden just nu.

På frågan ”Hur stark är efterfrågan från svenska köpare på din marknad just nu?” blev snittet 3,53 på en skala mellan 1 (mycket svag) till 6 (mycket stark). Det kan jämföras med 3,14 i januari och 2,65 i oktober 2023. Efterfrågan har alltså ökat relativt tydligt.

När det kommer till prisutvecklingen under resten av året bedömer 65% av mäklarna att priserna kommer att stiga. Det kan jämföras med 42% i januari och 31% i oktober 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.