Swedbank Robur Ny Teknik hämtar ny förvaltare från Nordea

Swedbank Robur Ny Teknik får en ny förvaltare i form av Fredrik Stenkil.
Swedbank, huvudkontor i Sundbyberg.
Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg. Foto: Fotograferna Holmberg / TT
Stenkil kommer närmast från rollen som aktieanalytiker på Nordea, där hans fokus har varit såväl stora som små teknikbolag. Han tillträder sitt nya uppdrag på Swedbank Robur den 1 februari nästa år. Fredrik Stenkil kommer att rapportera till Henrietta Theorell, aktiechef Sverige och Norden på Swedbank Robur.

”Vi är mycket glada över den här rekryteringen. Fredrik har en både bred och djup kunskap inom tekniksektorn, och hans erfarenhet från portföljförvaltning i kombination med skarp aktieanalys kommer att tillföra förvaltningen ytterligare vass kompetensV, säger Ulrika Enhörning, aktiechef Swedbank Robur.

Nyligen stod det klart att Brummer och Partners rekryterat Henrik Nyblom, som rattat Robur Ny Teknik, till sin multistrategifond BMS.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco