Telia utser Patrik Hofbauer till ny VD

Teleoperatören Telia utser Svenska Spels nuvarande VD Patrik Hofbauer till ny VD med tillträde den 1 februari nästa år.
Telia utser Patrik Hofbauer till ny VD - Patrik Hofbauer ny VD för Telia
Patrik Hofbauer. Foto: Svenska Spel

Hofbauer är idag vd för Svenska Spel men har tidigare erfarenhet av telekombranschen. Han var VD för Telenors verksamhet i Sverige mellan 2014-2018. Hofbauer har också tidigare varit chef för Canal Digital i Sverige.

”Medan jag den senaste tiden har arbetat utanför telekom så har jag med stort intresse följt utvecklingen i branschen, och jag är redo att fortsätta genomföra Telias strategi och arbeta vidare med bolagets digitala transformationsprogram”, säger Hofbauer i en kommentar.

Telias nuvarande VD Allison Kirkby har tidigare meddelat sin avgång för att istället bli vd på brittiska telekombolaget BT Group.

Svenska Spel uppger i ett separat pressmeddelande att styrelsen har påbörjat processen med att rekrytera en ny vd och koncernchef.

”Patriks personliga ledarskap har navigerat Svenska Spel genom omregleringen av spelmarknaden 2019 och han har tillsammans med styrelsen och sitt team satt en tydlig framtidsagenda och strategi. Patrik är en person och företagsledare som gör skillnad på riktigt och jag vill på styrelsens vägnar rikta ett varmt och stort tack till honom för hans värdefulla bidrag till Svenska Spel”, säger Erik Strand, styrelseordförande Svenska Spel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco