Trots regeringens hårda tag – AP-fonderna äger aktier i flera spelbolag

I en granskning av statens AP-fonder utröns det att sammanlagt 1,7 miljarder kronor är investerade i spelbolag som Kindred, Kambi, Evolution Gaming och Netent. Detta trots socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabis hårda tag mot branschen. Det skriver DI.
Trots regeringens hårda tag – AP-fonderna äger aktier i flera spelbolag - ardalan-shekarabi-900
Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Foto Jonas Ekströmer / TT
Sherakabis satsningar mot spelindustrin inkluderar begränsningar för insättningar vid nätcasinospel, reglering av spelreklam och krav på statliga licenser. Granskningslistan över bolag som pensionsfonderna exkluderar hos fonderna har emellertid inte med spelbolag.

Under fjolåret omsatte spelbolag med svenskt tillstånd närmare 25 miljarder kronor och varje svensk över 18 år spelade i snitt för drygt 3 000 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets