Uppåt för Socialdemokraterna i opinionen

Socialdemokraterna, som är aktuella med byte på partiledarposten, går framåt i opinionen och befäster positionen som Sveriges största parti. Den tidigare koalitionspartnern Miljöpartiet har det tyngre och ligger nu under riksdagsspärren. Det framgår av en opinionsundersökning av SVT/Novus.
Magdalena Andersson.
Socialdemokraternas nya partiledare Magdalena Andersson. Foto: Jessica Gow / TT
“Socialdemokraterna vinner väljare från Vänsterpartiet, Miljöpartiet , Centerpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna. Det är mycket intressant att de tar ganska stort från flera partier”, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus, till SVT.

Miljöpartiet tappade väljare på att man lämnade regeringen. Om det skulle vara val skulle Miljöpartiet och Liberalerna åka ur riksdagen.

Parti Stöd, %
Socialdemokraterna 29,3
Miljöpartiet 3,7
Vänsterpartiet 10,1
Centerpartiet 7,5
Liberalerna 2,9
Moderaterna 21,2
Kristdemokraterna 4,7
Sverigedemokraterna 19
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.