USA-terminer kring nollan

Kurserna på Wall Street väntas öppna kring nollstrecket på torsdagen. I marknadens fokus ligger flera positiva rapporter från amerikanska tungviktare och framsteg i de grekiska skuldförhandlingarna.

S&P 500-terminen var klockan 15.05 oförändrad medan Nasdaq 100-terminen var 0,1 procent över fair value.

Före öppning har stora amerikanska bolag bjudit på överlag positiva utfall i sina delårsrapporter.

Läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibb redovisade en bättre justerad vinst per aktie om 0,53 dollar, jämfört med väntade 0,35 dollar per aktie, enligt Zacks Estimates. Aktien stiger 1,8 procent i förhandeln.

Sektorkollegan Eli Lilly presterade också bättre och redovisade en vinst per aktie exklusive engångsposter på 0,90 dollar, jämfört med väntade 0,74 dollar. Före öppning är aktien upp 2,5 procent.

Biljätten General Motors ökar 7,6 procent i förhandeln efter att ha redovisat ett justerat nettoresultat om 1,29 dollar per aktie, vilket var bättre än estimatet på 1,08 dollar.

Caterpillar rapporterade ett något bättre justerat resultat på 1,27 dollar per aktie andra kvartalet 2015. Här trodde analytikerna på 1,25 dollar. Aktien backar 2,8 procent i förhandeln.

Kimberly-Clark, en konkurrent till SCA, slog förväntningarna med ett justerat nettoresultat på 1,41 dollar per aktie, mot väntade 1,36 dollar per aktie. I förhandeln stiger aktien med 0,4 procent.

Stålbolaget Nucor rapporterade ett nettoresultat per aktie om 0,39 dollar för det andra kvartalet 2015, jämfört med väntade 0,25 dollar. Aktien var oförändrad i förhandeln.

Efter stängning bekänner även storbolagen Amazon, AT&T, Jupiter Networks och Stryker färg.

Apple, som efter tisdagens rapport backade i spåren av dunklare framtidsprognoser, återhämtade sig något med en ökning på 0,4 procent i förhandeln.

På makrofronten inkom veckostatistik över nya arbetssökande som uppgick till 255.000 under förra veckan, vilket var den lägsta nivån sedan november 1973. Marknaden hade räknat med 279.000.

Efter öppning släpps även veckostatistik över konsumentförtroendet.

På torsdagen meddelades det att det grekiska parlamentet röstade igenom den andra omgången reformer som krävs för att starta förhandlingarna med landets långivare om ett tredje räddningsprogram. Vidare siktar den grekiska regeringen på en överenskommelse om det tredje räddningsprogrammet fram till den 20 augusti.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco