USA varnar amerikanska medborgare i Sverige

USA varnar för potentiella terrorattacker i Sverige. Nu uppmanas amerikanska medborgare att hålla låg profil och undvika folksamlingar.
USA varnar amerikanska medborgare i Sverige - WEB_INRIKES
Illustrationsbild över Stockholm. Foto: Paul Wennerholm / TT

”Den amerikanska regeringen varnar sina medborgare för eventuella vedergällningsattacker från terrorister i kölvattnet av nyligen inträffade koranbränningsincidenter i Europa. Amerikanska medborgare rekommenderas att vara försiktiga när de går till offentliga platser som besöks av ett stort antal människor. Sammankomstplatser som platser för tillbedjan kan vara mål. Var försiktig när du befinner dig i och i närheten av alla diplomatiska anläggningar. Rapportera misstänkt aktivitet till berörda myndigheter”, skriver den amerikanska ambassaden i Stockholm på sin hemsida. Varningen publicerades igår söndag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.