Wall Street inleder ned

New York-börserna har inlett tisdagens handel med mindre indexnedgångar. Dämpad inflationsutveckling i Kina hör till datapunkterna som fortsätter att hålla tillbaka riskviljan i aktiemarknaden.

“Kinas inbromsning fortsätter, Fed kommer sannolikt att höja (styrräntorna) under de kommande månaderna och den globala tillväxten förblir ett orosmoln”, sammanfattas börssentimentet av aktiestrategichefen Daniel Salter vid Renaissance Capital, enligt Dow Jones Newswires.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16:15 ned 0,2 procent till 17.690. Det bredare indexet S&P 500 var ned 0,2 procent till 2.074 medan tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,7 procent till 5.060.

Tioårsräntan var vid oförändrad vid 2,34 procent medan trettioårsräntan var 1 punkter högre vid 3,12 procent.

I det amerikanska makroflödet föll landets importpriser med 0,5 procent under oktober, sekventiellt sett. Det var ett större tapp än väntade -0,1 procent.

Grossistlagren för september steg med 0,5 procent jämfört med augusti, vilket var mer än den väntade ökningen på 0,1 procent.

Kring Apple, -2,6 procent, beskriver analytiker hos Credit Suisse hur orderflödet i konsumentelektronikjättens asiatiska leverantörskedja ser ut att ha försvagats. Enligt finanshuset innebär det att Apple just nu upplever en svag efterfrågan på nya smartphonemodellen Iphone 6S.

Morgan Stanleys analytiker varnar för att elbilstillverkaren Tesla riskerar att missa sina egna leveransmål för det innevarande kvartalet samt nästa år. Aktien har pressats tillbaka 2,7 procent.

Rockwell, -4,9 procent, nådde inte upp till analytikerförväntningarna på dess fjärde kvartal och verkstadskoncernen bommar även förväntningarna när det gäller nästa räkenskapsårs vinst- och tillväxtprognoser. Rockwell konkurrerar bland annat med Stockholmsnoterade ABB.

Valeant håller i dag en telefonkonferens där läkemedelsbolagets ledning fokuserat på att försvara sig mot den senaste tidens anklagelser från investerare, myndigheter och politiker. Efter att ha inlett upp sågs aktien 3,0 procent lägre vid tidpunkten för krönikan.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG