Alla Affärsvärldens analyser vecka 19

Analyser av: Detection Technology, Multiconsult, Pandox, Stille, Bahnhof, Collector, Addlife, Hufvudstaden, Biofrigas, Pexip, Plejd samt Krönika, Affärsvärldens portfölj, Buy&Hold-portföljen och Råduppföljning.

Detection Technology

Detection Technology vinner mark i röntgenvärlden via finländsk ingenjörskonst och tillväxt i Asien. Prispress är dock en ständig skugga.

Multiconsult

Norska teknikkonsulten Multiconsult har en stark position men lite stor kostnadskostym. Med spargrepp och offentliga investeringar finns uppsida.

Pandox

Hotellmarknaden är i dåligt skick och hotellfastighetsbolaget Pandox behöver intensivvård för att överleva. Hur stor är uppsidan för den som vågar chansa på att bolaget tar sig igenom krisen med hälsan i behåll?

Stille

Tillväxtmöjligheterna för det anrika medicinteknikbolaget är goda på sikt. Kortsiktigt väntar ett par tuffa kvartal. Frågan är om det inte kommer bättre lägen att äga aktien framöver.

Bahnhof 

Bredbandsoperatören levererar ännu en rapport med godkänd tillväxt och stabil lönsamhet. För den som söker en relativt coronaskyddad och konjunktursäker verksamhet är Bahnhof ett möjligt alternativ.

Collector

Företaget beskriver sig som en digital nischbank men ser alltmer ut som en gammel-bank med kostnadsproblem, låg tillväxt och kittlande låg värdering.

Addlife

Börsens serieförvärvare har värderats högt de senaste åren. Addlife är inget undantag. Expansionsmöjligheterna är fortsatt goda men frågan är om inte aktiemarknaden tagit ut segern i förskott.

Hufvudstaden: Skrota NK -bygg bostäder?

Nja, det kanske inte är någon vidare bra idé. Men en sak är säker – även om handeln just nu slår nya bottenrekord kommer det finnas användning för några av Sveriges finaste fastigheter. Just nu säljs de ut med 13 miljarder kronors rabatt på börsen.

Biofrigas 

Flytande biogas är ett miljövänligt alternativ till diesel för tunga fordon. Noteringsaktuella Biofrigas har utvecklat en småskalig produktionsanläggning för att utvinna den flytande gasen. Nu ska anläggningen kommersialiseras. Sista teckningsdag: 200522

Pexip 

Det norska bolaget utvecklar teknik för videokonferenser och har fått ett stort uppsving under coronakrisen. Mycket talar dock för att haussen håller i sig mycket längre än viruset. Sista teckningsdag: 200512

Plejd

Tillväxten fortsätter för Plejd och deras produkter för smart belysning som kan styras med mobilen. Tillväxtutsikterna är ljusa och tror man trenden kan hålla i så är det inte svårt att se stor potential i aktien.

Krönika: Hallucinogen drömtripp för ekonomin

Både finans- och penningpolitiken bryter alltmer igenom barriären mellan fantasi och verklighet. Ekonomins överstepräster glider in i ett postmodernt tillstånd, gränsande till det hallucinogena. Det som nyss sågs som otänkbart, galet och flummigt ses nu som självklart, oundvikligt och förnuftigt.

Affärsvärldens portfölj 

Portföljen steg 10 procent under april då den värsta rädslan släppte för viruskrisen, i alla fall tillfälligt.

Buy&Hold-portföljen

Baserat på de senaste två veckornas analyser köper vi in åtta nya aktier till portföljen. Allt från bank till äldreboenden.

Uppföljning

Omgångens köpråd gick överlag bättre än index. Men i absoluta tal var utvecklingen inte så imponerande. Vi har under året bytt fot i ett antal aktier. Bland annat i Beijer Alma som numera återfinns i Affärsvärldens portfölj.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här