Alla Affärsvärldens analyser vecka 21

Analyser av: Bulten, Karnov, Kinnevik, Sozap, Arla Plast, Cedergrenska, Nordic Waterproofing, Aventura, APAC, Bewi, Savelend, MilDef Group, Linc, Zesec of Sweden samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

Bulten

Bulten levererar fästelement till fordonsindustrin. Det handlar om bultar, skruvar, muttrar och liknande. Fjolåret var ett tufft år för både Bulten och fordonsindustrin, framtiden ser desto ljusare ut.

Karnov Group

Juristernas hovleverantör av rättsinformation, Karnov Group, har gått svagt på börsen i år. Men vinstutvecklingen pekar fortfarande uppåt. Svackan kan vara ett tillfälle att köpa den vanligtvis högt värderade aktien till lite rabatt.

Kinnevik

Genom utdelningen av Zalando är investmentbolaget nu företrädesvis en investerare i mindre teknikbolag. Rejäla uppvärderingar i den onoterade portföljen under första kvartalet är ett styrketecken för den strategin.

Sozap 

En spelutvecklare med en väsentlig tillgång som nu söker sig till börsen. Senaste årets utveckling är lovande men frågan är om användarbasen kan växa ytterligare och om bolaget kommer lyckas med sina nya lanseringar. Sista teckningsdag: 210531

Arla Plast

Plastföretaget Arla Plast noterades på Stockholmsbörsen. Aktien steg i debuten.

Cedergrenska

Skolkoncernen Cedergrenska debuterar på First North. Aktien handlas kring teckningskursen.

Nordic Waterproofing 

Takpapptillverkaren har slagit vinstrekord på löpande band. Frågan är om trenden håller i sig när råvarukostnaden stiger framöver. Kanske krävs ännu högre förvärvstempo.

Aventura

Det finns en del lovande inslag i den här IPO:n som tar sikte på Kina. Till exempel en fin kundlista. Själva siffrorna är mindre imponerande. Sista teckningsdag: 210531

APAC

Noteringen av den nya, kändistäta, SPAC:en blev ett antiklimax. Aktien föll snabbt under teckningskursen.

Bewi

Bewi är en norsk förvärvare inom isolering och förpackningslösningar baserat på cellplast. Bolaget har funnits i noterad miljö sedan hösten 2020 och är marknadsledande i en rad Nordeuropeiska länder.

Savelend

Savelend ska noteras på börsen. Detta är en av de nya plattformarna där privatpersoner kan investera i fastighetslån, blancolån och andra alternativa tillgångar. Frågan är om aktien är en bra placering. Sista teckningsdag: 210528

MilDef Group

Ett noteringsaktuellt bolag som säljer stryktåliga elektronikprodukter. Tillväxten är lovande och bakom erbjudandet står tunga ankarinvesterare. Värderingen lämnar dock ingen vidare marginal för att framtiden är svårbedömd. Sista teckningsdag: 210602

Linc

Hälsovårdsinvesteraren Bengt Julanders investmentbolag Linc noteras idag på Stockholmsbörsen. Aktien får en bra start i börsdebuten.

Zesec of Sweden

Aktien i det digitala nyckelbolaget faller några procent när handeln slås på.

Afv-portföljen

Portföljen lyfter och det är tack vare en riktig klippare.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: H&M, Scandi Standard, Byggmax och mycket mer.

Råduppföljning

Köpråden i både Millicom och Embracer utvecklades starkt. Millicom köptes också in till Afv-portföljen. Lars Wingefors och Embracer har fortsatt förvärvsresan. Bland omgångens övriga bolag stack A3 och Adapteo ut som båda blivit uppköpta.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: