Alla Affärsvärldens analyser vecka 30

Analyser av Serieförvärvarna, BuildData, Kindred, Electrolux, Upsales Technology, Viaplay, Medicover, MedCap, Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning, Lock up-avtal och rapportkalender vecka 31.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 30 - Vecka30.2023

Serieförvärvarna

Samtliga av börsens serieförvärvare som Afv följer har nu rapporterat räkenskaperna för årets första halvår. Vilka rapporter stack ut och hur skall man se på aktierna?

BuildData

Ett konsortium av huvudägarna i mjukvarubolaget BuildData lägger ett bud på bolaget uppgående till 3,53 kronor per aktie. Det motsvarar en premie på 50%. Hur skall man se på budet?

Kindred

Halvårsrapporten från Kindred bjöd på fortsatt stark utveckling i Nederländerna där bolaget nu är marknadsledande. På bolagets övriga marknader var tillväxten däremot sämre. Vidare uppger ledningen att bolagets strategiska översyn går enligt plan. Hur ser oddsen ut för ett bud?

Electrolux

Även om det inte blev något bud från Kina nu så talar den svaga operativa utvecklingen för att Electrolux slutstation är en ny hemvist på sikt.

Upsales Technology 

Tillväxten har saktat in för CRM-bolaget Upsales senaste kvartalen. Aktien är ned 45% sedan årsskiftet. Ledningen gör nu en hel del förändringar inom säljorganisationen för att öka tillväxten igen.

Viaplay

Det finns ett stort kapitalbehov i Viaplay om inte ledningen kan plocka fram oväntade exitvinster. Detta är ett sommardrama utan lyckligt slut, tror vi.

Medicover

Vårdkoncernen Medicover fortsätter uppvisa stabil tillväxt. I våras skruvade bolaget upp sina tillväxtmål. Nu vill det till att även marginalerna stärks.

MedCap

Halvårsrapporten bjöd på stark tillväxt och resultatutväxling. Integrationen av AdderaCare som förvärvades i början av året verkar gå enligt plan. Tidigare i veckan köpte MedCap ett nytt bolag. Balansräkningen är i fortsatt bra skick. Är aktien köpvärd?

Afv-portföljen

Portföljen har gått något bättre än index under rapportperioden trots ett par smällar på sistone.

Krönika

Börsåret 2023 har inte varit någon succé för min del men nu är portföljen påfylld med ett gäng nya innehav. Jag har också lagt en hel del kraft på att konkretisera själva investeringsprocessen. Målet är att processen ska ge god avkastning och inte minst funka praktiskt i vardagen.

Investeraren

Henrik Didners aktieintresse lär nog aldrig slockna. Frågan är bara vad som händer med fondjätten när både han och Adam Gerge har lämnat skutan. ”Vad ska man göra då? Ska förvaltarna äga allting? Ska man sälja bolaget?”

Råduppföljning

Det var helt rätt att köpa speloperatören Betsson som nästan dubblats senaste året. Fastighetsbolagen har fortsatt haft det motigt på börsen i takt med de stigande räntorna.

Lock-up avtal

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Northgold, Smart Valor, JM och Savelend.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 31

Kommande vecka rapporterar bland annat Storytel, Lundin Mining, Acast och Kjell Group. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 31.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco