Alla Affärsvärldens analyser vecka 40

Analyser av Akelius D, Duni, Medhelp, Tessin, Sound Dimension, Storskogen, Flat Capital, Truecaller, Nordisk Bergteknik, Softronic, Brain+, Indutrade, Mälaråsen, Truecaller samt Rådändring, Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Akelius D

Fastighetsjätten lämnar Sverige, Danmark och Tyskland genom att sälja 29 000 lägenheter till Heimstaden. Prislappen? 93 miljarder kronor – eller 22% över senaste värdering vid halvårsskiftet.

Duni

Duni har drabbats hårt i pandemin, men i takt med återöppningarna runtom i världen väntas bolaget få tillbaka sin försäljning. Frågan är om det räcker för att bolaget ska komma tillbaka till sin forna form. Nya orosmoln tornar upp vid horisonten.

Medhelp

Medhelp ser stor tillväxtpotential för sin tjänst som hjälper arbetsgivare att hantera och förkorta sjukskrivningar. Afv ser även en del risker. Sista teckningsdag: 211011

Tessin: Logistikcenter i Karlstad

Låntagaren bygger fyra logistiklokaler i utkanten av Karlstad. Ännu understiger värdet på projektet säkerhetsmassan. Samtidigt ser borgensåtagandet ut att ge en hyfsad säkerhet. Lånet på 30 Mkr ger 8% ränta i årstakt. Är det intressant för investerare?

Sound Dimension

Sound Dimension utvecklar teknik för bättre ljudupplevelse särskilt vid uppspelning med flera högtalare. Bolaget noteras idag på Spotlight Stock Market. Kursen faller drygt 30% i den tidiga handeln.

Storskogen

Förvärvsbolaget Storskogen steg något i den tidiga handeln under sin debutdag på Stockholmsbörsen.

Flat Capital

Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski noterar sitt investmentbolag Flat Capital. Fokus är på investeringar i onoterade bolag, där det största innehavet är just Klarna. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 211013

Truecaller

Truecaller börsnoteras på en offensiv värdering och förhoppningar om fortsatt tillväxt. Men tittar vi under huven hittar vi säljsugna ägare och växande konkurrens. Sista teckningsdag: 211007

Nordisk Bergteknik

Nordisk Bergteknik är påväg till Stockholmsbörsen. Bolaget vill profilera sig som en serieförvärvare. Det syns inte minst i värderingen. Afv är skeptiska till huruvida bolaget har den stabila grund som krävs för att lyckas med detta. Sista teckningsdag: 211010

Softronic

IT-konsulten Softronic kan inte stoltsera med någon vidare tillväxt. Däremot har bolaget uppvisat imponerande stabila marginaler senaste åren. Konsolideringen i sektorn ser ut att fortsätta. Är aktien köpvärd?

Brain+

Danska Brain+ fick ingen positiv start när handeln började på torsdagen. Trenden med att mindre utvecklingsbolag ratas fortsätter.

Indutrade

Indutrade är börsens största serieförvärvare. Det är även bolagets akilleshäl. Kan ledningen göra tillräckligt stora förvärv för att fortsätta den fina resan? Vi tror att det kan bli en utmaning.

Mälaråsen

Under början av pandemin var det skakigt i Mälaråsen. Sedan dess har mycket hänt och läget har lugnat ner sig. Är aktien köpvärd?

Truecaller

Samtalsidentifikationsappen Truecaller stiger i debuten på Stockholmsbörsen.

Nya råd för Cary, SBB & Fsport

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Affärsvärlden byter åsikt kring ett antal aktier.

Afv-portföljen

Innehavet i Kindred kapades ned efter oväntat stora problem i Holland för spelkoncernen.

Råduppföljning

Veckans omgång av råduppföljningen bjuder på full pott. Det var rätt att köpa ScandiDos och Amasten Pref. Det visade sig även vara korrekt att varna för Heimstadens pref.

Nytt poddavsnitt av AFV Analys

Börsens nya preferensaktie från småländska Emilshus synas. Och hur ser Akelius D ut efter jätteförsäljningen av 29 000 lägenheter? Dessutom IPO-analyser på Storskogen, Nordisk Bergteknik, Medhelp och Flat Capital – Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowskis bolag.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: