Alla Affärsvärldens analyser vecka 45

Analyser av Sandvik, Smart Eye, Bubbleroom, Nattaro Labs, ICA, Acast, Opter, Storytel, Preservium, Kameo-lån samt Serieförvärvare, IPO-kommentarer, Insiderkollen, Afv-portföljen, Utdelningsportföljen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 45 - Logotyper v45

Sandvik

Förvärvsrundan inom 3D-teknik ändrar inte Sandviks nyckeltal så värst mycket. Men kanske kan perceptionen förnyas? Det vore bra nog givet värderingsrabatten i aktien.

Smart Eye

Smart Eye är ett långsiktigt case med trenden i ryggen. Det senaste året har bolaget skruvat upp förvärvstempot vilket gör bolaget ännu mer intressant.

Bubbleroom

IPO-aktuella Bubbleroom har höga tillväxtambitioner. E-handelsbolaget bygger nu ett automatiserat lager. Kan Bubbleroom nå samma tillväxttal som innan pandemin är uppsidan stor. Men det saknas inte risker. Sista teckningsdag: 211117

Nattaro Labs

Nattaro tillhandahåller lösningar för att motverka och upptäcka vägglusangrepp. Än så länge är omsättningen blygsam. Nu satsar bolaget på Nordamerika. Kan det få försäljningen att lossna? Sista teckningsdag: 211119

ICA Gruppen

Budet ser i våra ögon okej ut prismässigt och hoppet om en höjning är nog klent för minoriteten. Om affären är bra eller dålig för ICA på lång sikt är svårt att säga.

Acast

Aktien har haft svårt att imponera på börsen efter noteringen i somras. Men fortsätter Acast leverera tillväxtsiffror som i senaste rapporten borde det bli ändring på det.

Opter

Mjukvarubolaget Opter utvecklar och säljer system för transportplanering. Bolaget har en stark marknadsposition i Sverige och Norge samt en fin tillväxthistorik. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 211119

Storytel

Ljudboksbolagets tillväxt har saktat in under året och ledningens tidigare så pricksäkra prognoser har inte realiserats. Aktien föll hela 17% när Q3-rapporten presenterades nyligen.

Preservium Property

Ett nytt ”enfastighetsbolag” som noterades i dagarna och ger 6,1% direktavkastning. Synd bara att det är finansiell ingenjörskonst och inte starka kassaflöden som möjliggör den lockande utdelningen.

Kameo-lån

Södertörns kyrka ska delfinansiera byggnationen av 30 bostadsrätter i Stockholms Söderort. Panten är bra och projektet har goda vinstmarginaler. Är lånet värt att teckna?

Serieförvärvare

Det är lätt att se charmen i affärsmodellen, men desto svårare att räkna hem aktierna. Det är Afv:s intryck efter att ha synat en rad av börsens serieförvävare. Obeprövade kort ger högst uppsida medan premien för de stabilaste verksamheterna är skyhög.

IPO-kommentarer

Idag gör Norditek börsdebut på First North med stigande kurs. I dagens IPO-svep går Afv igenom rådet för den aktien och för sex andra färska IPO:er.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: en träffsäker insider köper aktier i Kambi och kursraketens VD tankar aktier.

Afv-portföljen

Storytel raderade ut det positiva bidraget från andra innehav under veckan. Ska man behålla aktien efter tillväxtvarningen?

Utdelningsportföljen

Portföljen är på samma nivå som vid senaste uppdateringen i juli. Kursnedgången i Kindred är främsta förklaringen till det. Nu gör vi några ändringar.

Råduppföljning

Full pott i veckans omgång med kursraketen Elos Medtech som bästa aktie. Andra bra köpråd var de i SOBI och Enea.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco