Alla Affärsvärldens analyser vecka 47

Analyser av: Essity, Nelly Group, Infracom, Alltainer, Nordnet, Feelgood, Nibe, Fortinova, Luxbright, Renewcell, Circhem samt krönika Embracer, Buy&Hold-portföljen, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Essity 

Hygienkoncernen Essity har en stark marknadsposition och tillväxtmöjligheterna är goda. Bolaget borde vara en långsiktig vinnare på den ökade medvetenheten kring hygien och hälsa.

Nelly Group

Efter Qliro-uppdelningen står nu e-handlaren Nelly på egna ben. Är aktien köpvärd?

Infracom

IT-bolaget har varit stabilt som en klocka under viruskrisen. Nu siktar ledningen på att skala upp förvärvstillväxten.

Alltainer

Det nybildade bolaget Alltainer tillverkar och säljer inredda containrar. Nu ska bolaget notera sig på Spotlight. Är det läge att teckna aktier i noteringen? Sista teckningsdag: 201125

Nordnet

Nordnet har uppgraderat den eftersatta IT-infrastrukturen och växt rejält sedan utköpet för snart fyra år sedan. Frågan är om det är värt den nya, betydligt högre, prislappen. Sista teckningsdag: 201123

Feelgood

Feelgood är en av Sveriges största aktörer inom företagshälsovård. Bolagets satsning på vårdappen Feelgood Plus kan bli en viktig konkurrensfördel på sikt. Är aktien köpvärd?

Nibe

Det småländska kvalitetsbolaget har blivit en favorit bland förvaltare med hållbarhetsfokus (ESG) och aktien har stigit kraftigt senaste året. 2025 siktar Nibe på att nå 40 miljarder i omsättning.

Fortinova

Fastighetsbolaget valde att maximera prislappen och aktien steg ett fåtal procent när handeln slogs på.

Luxbright

Göteborgsföretaget Luxbrights aktie föll något vid handelsstarten på First North.

Renewcell

Börsaktuella Renewcells affärsidé är att återanvända textilen i gamla kläder i nya plagg genom en unik process inspirerad av skogsindustrin. H&M och Levi´s är redan med på tåget. Kan ett bolag bli mer ESG-korrekt? Troligen inte – men är Renewcell värd prislappen på 2,5 miljarder kr? Sista teckningsdag: 201124

Circhem

Noteringsaktuella Circhem sysslar med att återvinna lösningsmedel. Bolaget har en färdig anläggning för kommersiellt bruk och siktar nu på notering på First North. Sista teckningsdag: 201125

Krönika Embracer

Embracers VD och grundare Lars Wingefors är en gudabenådad entreprenör. På fyra år har gamingbolagets börsvärde gått från 1,5 till nära 80 miljarder. Men nu är det hög tid att ställa ett antal besvärliga frågor för att utröna om affärsmodellen verkligen kan hålla allt vad den lovar.

Buy&Hold-portföljen

Ett halvdant bud, femton inköp och tapp mot index. Så har november varit så här långt för Buy&Hold-portföljen.

Afv-portföljen

Ett hyllat tillväxtbolag, två hatade aktier och börsens i vårt tyckte bästa spelbolag tar plats i Afv-portföljen.

Råduppföljning

Köpråden i Bahnhof och Byggpartner utvecklades starkt. Bland omgångens neutrala råd stack tillväxtbolagen Upsales och Embracer ut med fina uppgångar.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: